top of page

Іршавська гімназія: з турботою про дітей

2007 – 2008 навчальний рік

        Навчальний рік почався, як завжди, новими планами та новими турботами. У 15 класах навчалося 288 учнів.

       Престиж професії педагога, як і будь-якої іншої, визначає сама людина. Тому учні, які навчаються в гімназії, мають змогу не тільки здобути максимально глибокі спеціальні знання з шкільних дисциплін, але й отримати всебічне і гармонійне виховання.

        У стінах гімназії діти проводять більше часу, ніж вдома. Це накладає на нас, педагогів, додаткову функцію: так організувати перебування дітей у навчальному закладі, щоб учням було цікаво. Тому у нас було проведено так багато позаурочних заходів, які вже стали традиційними. Це і предметні та виховні Тижні, змагання, конкурси, олімпіади, благодійні акції, зустрічі із цікавими людьми, представниками районних та міських організацій, вечори відпочинку, КВК, брейн-ринги, турніри тощо.

   Започаткована співпраця та дружба з Київською гімназією №154 дала свої результати: влітку кияни відпочивали у нас, у Кам`янці, а восени наші старшокласники  їздили  у столицю до своїх друзів. Побували кияни у замках м.Ужгорода та м.Мукачева, оздоровлювалися у лікувальних басейнах Берегова та куштували власноруч спійману форель у с.Броньці.

   Літні подорожі, які організовували вчителі гімназії для киян, були дуже цікавими та оригінальними: учні та гості відвідали Гамору в с.Лисичево, де вони познайомилися із самобутніми традиціями нашого краю, скуштували національні страви та побачили діючу водяну кузню, а на згадку повезли у Київ ковані підкови «на щастя».

    У свою чергу, класні керівники 7-А та 7-Б класів Шафар Я.М. і Староста Т.С. разом із учнями привезли море вражень від поїздки у м. Київ. Це і екскурсії у  музеї, це і метро, і  нові друзі, і навіть справжній балет «Лускунчик»  П.І.Чайковського.

   Весна 2008 року запам’яталася як найменшим так і найстаршим гімназистам.

   29 травня  під звуки урочистого маршу до залу ввійшли 23 четвертокласників, їх супроводжувала улюблена вчителька Віта Миколаївна Ковач.

   Розумні оченята випускників ЗОШ І ступеня світилися щастям і гордістю – вони так багато знають, бо сумлінно вивчали протягом чотирьох років усі предмети, у тому числі й англійську мову (вчитель А. М. Мадяр). Та ще й успішно склали державну підсумкову атестацію з української мови і читання та математики (14 підтвердили вищий рівень знань, отримавши 12, 11, 10 балів).

   Надзвичайно відповідальною була весна 2008 року для старших гімназистів –  випускників. Уперше всі, хто бажає вступити до вузів ІІІ-ІVрівня акредитації, повинні були пройти зовнішнє незалежне оцінювання. 36 випускників 7-А і 7-Б класів складали ЗНО з української мови та літератури.  Надовго запам’ятають і учні, і учителі, і батьки ті хвилини шаленої радості, коли діти отримали сертифікати. Одинадцять випускників склали ЗНО з рідної мови на відмінно (11, 10 балів), а за словами учнів, балів початкового рівня не отримав ніхто, та й середніх оцінок було лише кілька.

   Важливу роль у зростанні методичного та професійного рівня педагогів відігравала атестація та курсова перепідготовка. Шестеро вчителів підвищили свій кваліфікаційний рівень: Луців Ярославі Михайлівні, учителю хімії, протокольно підтверджено кваліфікаційну категорію „спеціаліст вищої категорії” та звання „Старший учитель”, Гелетей Олесі Іванівні, учителю української мови та літератури, підтверджено кваліфікаційну категорію „спеціаліст вищої категорії” та присвоєно звання „Старший учитель”,Кириченку Валерію Федоровичу, учителю інформатики, підтверджено кваліфікаційну категорію „спеціаліст вищої категорії”, Штефаньо Наталії Василівні, учителю німецької мови, встановлено кваліфікаційну категорію „спеціаліст І категорії”, Марущинець Ірині Семенівні, учителю української мови та літератури –кваліфікаційну категорію „спеціаліст ІІ категорії”, Немеш Ярославі Михайлівні, учителю англійської мови – кваліфікаційну категорію „спеціаліст ІІ категорії”.

   Вагомих результатів досягли  учні Іршавської гімназії цього навчального року у конкурсах, олімпіадах, у захисті наукових робіт. Це - Шутка Євгенія, яка виборола ІІ місце в обласному конкурсі-захисті науково-дослідних робіт МАН, Марковці Сільвія – багаторазова призерка та 18-разова чемпіонка України, дворазова віце-чемпіонка Європи, віце-чемпіонка світу, Петро Боршош, учень 7-Б класу, та Галас Олександр, учень 5 класу – переможці районного змагання з шашок та  шахів.

   Четвертими випускниками гімназії були 20 учнів 7-Б класу (класний керівник Шафар Я. М.), 16 учнів 7-А класу (класний керівник Староста Т.С.). З них  золотими медалями нагороджені 2, а срібними – 4 гімназистів.

   Випускники 2007-2008 н.р.: Довгінко Марина, Завидняк Олена, Кучер Аліна, Луканинець Іванна, Мартин Василина, Меренич Ірина, Палинчак Василина (срібна медаль), Петрище Евеліна, Пинзеник Марина, Пинзеник Наталія, Семаль Оксана, Староста Євгенія, Терпай Євген, Трикур Ярослава, Хальзова Олександра, Химич Ірина, Боршош Петро (срібна медаль), Валящук Павло, Ваш Марина, Гецко Юрій (золота медаль), Гозда Василь, Горзов Світлана, Кабаль Сергій (золота медаль), Капітан Іванна, Конобеєва Адріана, Крайдуба Людмила, Кудацький Ігор (срібна медаль), Луцанич Василь, Костак Петро, Мартин Ірина, Мошкола Владислав (срібна медаль), Попович Валерій, Попович Сергій, Фельцан Олеся, Чедрик Сніжана, Швець Владислав.

bottom of page